Schade

Wat te doen bij schade?

Heb je schade door bijvoorbeeld een botsing, ben je tegen een paaltje aangereden of is de schade door een onbekende tegenpartij veroorzaakt? Wij helpen je graag verder. Je kan de schade bij ons melden door een ingevuld en getekend schadeformulier up te loaden.

header image

Schade met een tegenpartij

Via het schadeformulier kan je online schade melden. Let op dat dit formulier alleen van toepassing is als je schade hebt aan je leaseauto, waarbij geen ander motorvoertuig betrokken is. Denk hierbij aan paaltjes, stoeprand, vangrails en dergelijke. Vul altijd op de plaats van de gebeurtenis het volledige Europees schadeformulier in. Beide betrokken partijen dienen het formulier te ondertekenen. Geef zo duidelijk mogelijk aan waar je schade hebt aan je voertuig. Na ontvangst van de melding, nemen wij contact met je op om de verdere schade-afhandeling te regelen. Neem vervolgens contact op met Hiltermann Lease via telefoonnummer +31 (0) 88 554 3900 (7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar). Je ontvangt van ons een bevestiging van de melding en de gegevens om een afspraak voor schadeherstel te maken.

Afwikkeling schade

Wij nemen dus het gehele traject van de schade-afhandeling voor je uit handen. Van de afwikkeling met de verzekeringsmaatschappij tot en met de schade-reparatie. Stuur het schadeformulier per post naar:


Hiltermann Lease B.V. 


Antwoordnummer 310 (geen postzegel nodig)


2130 VB Hoofddorp


Wij nemen na ontvangst van een schadeformulier zo snel mogelijk contact met je op voor de verdere afhandeling. Uiteraard ontvang je ook een schriftelijke bevestiging inclusief een nieuw schadeformulier.

Schade door een onbekende tegenpartij

Is er schade aan je leaseauto, maar weet je niet wie deze schade veroorzaakt heeft?  Dan zijn er twee mogelijke vervolgstappen:

1. Schade door een motorvoertuig

Is het aannemelijk dat de schade veroorzaakt is door een motorvoertuig, lees dan hieronder verder over de mogelijkheden om bij het Waarborgfonds. Motorverkeer een claim in te dienen. Zowel jouw werkgever als jijzelf hebben hier belang bij. Een succesvolle claim, levert je in de toekomst namelijk een hogere no-claimkorting op.

2. Schade door een andere oorzaak

Constateer je schade aan jouw leaseauto, maar zijn de dader en/of de oorzaak niet bij je bekend? Vul dan het online schadeformulier in, dan gaan wij meteen met je melding aan de slag.

Waarborgfonds Motorverkeer

Waarom het Waarborgfonds Motorverkeer?  Om je een eigen risico te besparen en voor het behoud van je schadevrije jaren. Het kan iedereen overkomen: je wordt aangereden door een motorvoertuig dat onbekend of onverzekerd is. Of de dader blijkt in een gestolen voertuig te hebben gereden. Hoe vervelend ook, dit betreft schade aan jouw leaseauto die niet verzekerd is en dus aan je doorbelast wordt of aan je werkgever. Juist voor dit soort schadegevallen is het Waarborgfonds Motorverkeer opgericht. Hier kunnen claims ingediend worden zoals hierboven vermeld en waar verzekeraars niet op uitkeren. Indien de claim wordt toegekend, wordt de schade alsnog vergoed.

Behoud schadevrije jaren

Sluit je in de toekomst zelf een autoverzekering af, dan kunnen ook schadevrije jaren als leaserijder een no-claim korting opleveren. Hiervoor heb je een verklaring van de leasemaatschappij nodig. Wij hoeven schadegevallen die met succes bij het Waarborgfonds zijn geclaimd, niet op deze verklaring te vermelden. Een succesvolle claim kun je dus ook in de toekomst voordeel opleveren.

Schade vergoed? Dan betaalt Hiltermann Lease het eigen risico

Een claim indienen kan dus een flinke kostenpost schelen. Hiltermann Lease  neemt  het indienen van een claim volledig uit handen. Wij hebben hier echter wel informatie van de bestuurder voor nodig, zie de stappen hieronder. Het Waarborgfonds Motorverkeer hanteert een eigen risico van €250,-. Indien de claim wordt toegekend, neemt Hiltermann Lease dit bedrag volledig op zich en sluit je het schadegeval dus kostenvrij af. Uiteraard vervalt in dit geval ook jouw reguliere eigen risico voor dit schadegeval.

Voorwaarden claim indienen

Een claim indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer is alleen zinvol indien, het aannemelijk is dat de schade door een ander motorvoertuig is veroorzaakt.  Een getuige verklaart dat jouw voertuig schadevrij is geparkeerd en tussendoor niet weg is geweest. Er binnen 14 dagen na de schade (online) aangifte is gedaan bij de politie.

Welke gegevens hebben wij nodig?

1. Europees schadeformulier (ingevuld en ondertekend)


2. Getuigenverklaring Waarborgfonds (ingevuld en ondertekend)

3. Proces-verbaal


Je kunt deze gegevens naar ons toesturen naar:


Hiltermann Lease B.V. 

Antwoordnummer 310 (geen postzegel nodig)

2130 VB Hoofddorp


Wordt de claim toegekend, dan vervalt dus ook jouw reguliere eigen risico bij schade.

Vragen over schade?

We denken graag met je mee

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Waarom plan je geen gratis adviesgesprek met een van onze accountmanagers?