Operational lease

Jouw partner voor operational lease

Met operational lease betaal je een vast bedrag per maand. De auto of bedrijfswagen staat niet op je balans. Dat betekent meer financieringsruimte voor jou als ondernemer.

Bekijk andere leasevormen
header image

Voordelen van operational lease

icon

Zekerheid & gemak

Vast bedrag inclusief verzekering, onderhoud en eventuele reparaties.

icon

Niet op de bedrijfsbalans

Omdat je geen eigenaar bent, staat de auto of object niet op je balans.

icon

Geen financieel risico

Ook als bepaalde kosten hoger uitvallen, betaal je niets extra.

Hoe werkt operational lease?

Met operational lease blijft de door jou gekozen auto eigendom van de leasemaatschappij, en betaal je een vast bedrag per maand voor het gebruik ervan. Bij Hiltermann maken we onderscheid tussen full operational lease en netto operational lease. Bij full operational lease word je totaal ontzorgd. Het enige waar je aan hoeft te denken, is op tijd te tanken of te laden. Met netto operational lease regel je bepaalde servicecomponenten, zoals een verzekering, zelf. Hierdoor verlaag je je maandelijkse leaseprijs.

Gemak en geen financiële risico’s

Operational lease biedt ondernemers vooral verschillende financiële voordelen. Je kunt in een auto of bedrijfswagen rijden, zonder in één keer een groot bedrag te hoeven betalen. Op deze manier houd je meer budget over om in je onderneming te investeren. Door de vaste (inclusieve) leaseprijs per maand, weet je bovendien voor een langere termijn precies waar je aan toe bent.

Ook als een reparatie of onderhoud duurder uitvalt, hoef je niets extra te betalen. Deze kosten zitten namelijk al in de leaseprijs verwerkt. Ook het risico van onverwachte waardevermindering van de auto ligt bij de leasemaatschappij. Aan het eind van je leaseperiode kies je ervoor om de auto terug te geven, over te kopen of het contract te verlengen.

Verschillen financial- en operational lease

Het grootste verschil tussen financial lease en operational lease is wie eigenaar is van de auto. Met operational lease blijft de leasemaatschappij economisch en juridisch eigenaar. Met financial lease is de leasemaatschappij juridisch eigenaar, maar ben je zelf direct economisch eigenaar. Doordat je met financial lease economisch eigenaar bent, staat de auto op jouw balans. Met operational lease is dit niet het geval. Met financial lease is de auto na de leaseperiode van jou. Met operational lease lever je deze in principe in aan het einde van het leasecontract. In veel gevallen is het wel mogelijk om de auto aan het einde van je leasecontract over te kopen.


Met financial lease ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van de verzekering. Ook onderhoud en reparaties regel en betaal je zelf. Kies je voor (full) operational lease, dan regelen wij dit allemaal voor je. Ook kosten voor schades zijn voor onze rekening.

Klanten over operational lease

Elke situatie is anders en vraagt om een eigen, ideale aanpak. Ontdek in de cases van andere ondernemers en klanten hoe operational lease heeft geholpen hun ambities waar te maken.

Klant verhalen foto customer image
Manuel van Strien | NDI ICT Solutions
Auto’s, elektrische fietsen en zelfs motoren. Wij bieden allerlei soorten vervoersmiddelen aan aan onze medewerkers via Hiltermann operational lease

Nieuws en artikelen

Meer actualiteit en inspiratie?

Bekijk alle artikelen

Veelgestelde vragen

We denken graag met je mee

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Waarom plan je geen gratis adviesgesprek met een van onze accountmanagers?