Auto van het Jaar 2020: Peugeot 208

Door:


"De Peugeot 208 valt rotondes én storm Dennis gretig aan"


“Ik was vooraf al erg verheugd dat ik een weekend op pad mocht met de nieuwe Peugeot 208, daar ging zelfs storm Dennis geen stokje voor steken. Al bij de presentatie van de 208 had ik meteen een crush op deze auto. De voorkant is enorm stoer door de inbreng van de ‘tanden’ en de subtiele spoiler aan de achterkant geeft hem echt een sportieve look.

Dit sportieve vind je ook terug in het rijgedrag van de 208. De auto trekt snel op, maakt een heerlijk grommend geluid (wat inderdaad deed denken aan de leeuw op de gril) en hij stuurt enorm scherp. Het inmiddels bekende kleine Peugeot-stuur werkt speels mee en is ideaal om gretig je tanden in elke rotonde te zetten.

Toch levert dat stuurtje ook in de 208 het van meerdere Peugeot-modellen bekende euvel op. De volledig digitale 3D i-Cockpit is prachtig, zeker voor een B-klasser, maar je ziet toch vooral de bovenkant van je stuur. Die is weliswaar in hoogte te verstellen, maar ik kreeg de juiste balans met rijcomfort én cockpit niet voor elkaar. Met mijn vrij gemiddelde lengte van 1.83 mag je daar eigenlijk wel op rekenen.

De touchscreen in de middenconsole bedien je met de onderliggende ‘pianotoetsen’. Die liggen er plat, waardoor ik tijdens het rijden moeite had snel de juiste toets te vinden. Dat leidde de ogen regelmatig af van de weg, al zul je hier als vaste berijder snel blind de weg in vinden. Al met al is de 208 wel een echte ‘rijders-auto’, het is echt een plezier om met deze auto te rijden en hij trotseerde storm Dennis moeiteloos!”


Pluspunten

  • Felle, gretige motor
  • Stuurt speels, maar strak
  • Prachtig ontwerp


Minpunten

  • Zicht op dashboard
  • Haperende deurvergrendeling
  • Beperkte ruimte achter  


Meer weten over de Peugeot 208? Bel ons commerciële team via 088 554 3950.

Klik verder om zelf een Peugeot 208 samen te stellen:


Auto Configurator