Kilometerlease


Vast laag bedrag

U betaalt vooraf per maand een vast laag bedrag, voor de vaste kosten die een leaseauto altijd heeft, ook als er niet met de auto gereden wordt. Dit zijn afschrijving, rente, houderschapsbelasting en verzekeringspremie.


Betaal per kilometer

Daarnaast betaalt u maandelijks achteraf de daadwerkelijk gereden kilometers. Zo weet u op maandbasis exact wat uw kosten zijn. Geen verrassingen achteraf of betalen voor kilometers die u niet rijdt.


Geen rittenadministratie

Het bijhouden van kilometers kan lastig en foutgevoelig zijn. Daar hoeft u zich bij Kilometer Lease geen zorgen over te maken. Uw auto wordt voorzien van een rittenregistratiemodule die exact het aantal gereden kilometers registreert. Deze module biedt ook inzicht in onder andere het brandstofverbruik, de CO-2 uitstoot en het rijgedrag.


Voorbeeld berekening Kilometer Lease

U rijdt een Volkswagen Golf Variant 1.0 TSI Comfortline. Deze auto heeft een vast leasetarief van € 350,00 excl. btw. Per gereden kilometer betaalt u €0,09 excl. btw. Indien u in januari 1.500 km rijdt, in februari 2.300 km en dan 800 km in maart, ziet u in onderstaande afbeelding de leasekosten per maand.
Het blauwe (vaste) deel wordt maandelijks vooraf in rekening gebracht. Het oranje (variabele) deel wordt vastgesteld aan het einde van iedere maand op basis van de daadwerkelijk gereden kilometers. Dit variabele deel wordt per maand achteraf gefactureerd.


Maandlasten Kilometerlease


Kosten januari: €350,- + (1.500 km x €0,09) = € 485,00*
Kosten februari: € 350,- + (2.300 km x €0,09) = € 557,00*
Kosten maart: €350,- + (800 km x €0,09) = € 422,00*
* prijzen zijn exclusief BTW en brandstof