Het einde van je leaseovereenkomst

Inleveren van je leaseauto

Bij het aflopen van het leaseovereenkomst zijn er diverse mogelijkheden voor het inleveren van je leaseauto. We leggen je graag uit welke mogelijkheden er zijn. 

header image

Inleveren van de auto bij de dealer

Onderstaand tref je de verschillende mogelijkheden aan. De beoordeling van de algehele staat van de auto vindt plaats op ons eigen terrein. Wel is het mogelijk een bindend inspectierapport op te laten stellen op een locatie naar wens. Lees hieronder onze mogelijkheden.

1. Je ontvangt jouw nieuwe Hiltermann leaseauto

Hopelijk stap je direct na het aflopen van het leaseovereenkomst over in jouw nieuwe leaseauto via Hiltermann Lease. Je kunt de huidige leaseauto dan achterlaten bij de leverende autodealer van je nieuwe leaseauto. Voordeel van deze optie is dat je direct verder kunt rijden met je nieuwe auto. De inspectie van het voertuig zal plaatsvinden als de auto bij ons op het terrein staat.

2. Je ontvangt een nieuwe leaseauto via een andere maatschappij

Indien je besluit om jouw huidige leaseauto in te leveren bij de autodealer waar je de nieuwe leaseauto in ontvangst neemt is de werkwijze gelijk aan de werkwijze wanneer je in een nieuwe leaseauto stapt van Hiltermann Lease. De kosten voor dit transport zijn € 75,00 exclusief BTW.

Wij verzoeken je vriendelijk ons vooraf te informeren waar en wanneer wij de auto kunnen ophalen. Ook voor deze situatie geldt dat de inspectie van het voertuig pas zal plaatsvinden als de auto bij ons op het terrein staat. Is de leaseauto niet bij ons afgemeld, dan kunnen wij de leaseovereenkomst pas beëindigen per de datum dat de leaseauto op ons terrein arriveert.

Inleveren van de auto op een locatie naar eigen keuze

Als je ervoor kiest om de auto in te  leveren naar een locatie naar eigen keuze. Bieden wij de onderstaande twee opties.

1. Zonder inspectie

Hiltermann Lease zal zorgdragen voor het transport van de auto vanaf de locatie die je hebt aangegeven naar ons eigen terrein. Ook voor deze situatie geldt dat de inspectie van het voertuig zal plaatsvinden als de auto bij ons op het terrein staat. Gaat jouw nieuwe leaseauto niet via Hiltermann Lease de weg op dan zijn de kosten € 75,00 exclusief BTW. voor het transport.

2. Met bindende inspectie

Wij kunnen ervoor zorgen dat jouw huidige leaseauto op een door jouw opgegeven adres (in Nederland) wordt opgehaald en vooraf wordt geïnspecteerd. Er komt dan een expert op het opgegeven adres die samen met je een bindend inspectierapport zal opstellen. Na inspectie wordt de auto door ons opgehaald. Voordeel van deze optie is dat je direct na het afgeven van de auto in het bezit bent van een bindend inspectierapport. Indien de nieuwe auto via Hiltermann Lease is ingezet betaalt je alleen de inspectiekosten van € 95,00 exclusief BTW. Indien de nieuwe leaseauto niet via Hiltermann Lease is ingezet zullen wij voor deze optie € 170,00 exclusief BTW in rekening brengen, vanwege aanvullende transportkosten.

Inleveren van de auto bij een ASN schadeherstelbedrijf

Indien u deze optie vooraf met ons afstemt is het ook mogelijk de auto in te leveren bij één van de ASN vestigingen in Nederland. Ook hier krijgt u gelijk een bindend inspectierapport waardoor u direct bekend bent met de staat waarin de auto zich bevindt. Krijgt u de nieuwe auto via Hiltermann Lease dan betaalt u alleen de inspectiekosten van € 42,50 exclusief BTW. Indien uw nieuwe leaseauto niet via Hiltermann Lease is besteld dan bedragen de kosten € 102,50 exclusief BTW.

Overname van de auto

Je hebt als berijder altijd de eerste optie tot het kopen van de leaseauto. Indien je interesse hebt om de auto over te nemen kun je contact opnemen met jouw adviseur en kunnen wij je een passend voorstel doen voor welk bedrag je de auto kunt overnemen.

Waar dien je rekening mee te houden bij het inleveren van de leaseauto

In te leveren bescheiden: uiteraard ontvangen wij de leaseauto graag terug met alle bescheiden die je hebt ontvangen ten tijde van de aflevering. De sleutel incl. reservesleutel, kentekenbewijs, groene kaart, boekjes (instructie en onderhoud etc.), alle accessoires binnen de leaseovereenkomst en software voor het navigatiesysteem. 

Brandstofpas

Je kunt de brandstofpas inleveren bij de leaseauto. Wij adviseren je dan wel om de pas door te knippen en de pincode te vernietigen. Je kunt de doorgeknipte pas in het kentekenmapje stoppen.

Veelgestelde vragen

We denken graag met je mee

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Waarom plan je geen gratis adviesgesprek met een van onze accountmanagers?