Buitenlandverklaring

Wat is een buitenlandverklaring?

Met een buitenlandverklaring kunt u aantonen dat u toestemming van Hiltermann Lease heeft om met de auto in het buitenland te rijden. Uw leaseauto staat bij operationele lease immers niet op uw naam. U kunt via het formulier hieronder een buitenlandverklaring opvragen.

De kosten van een door de Kamer van Koophandel geverifieerde Buitenlandverklaring bedragen €15,-.
Rijdt u in een financial leaseauto, dan is uw werkgever zelf verantwoordelijk voor het afgeven van een buitenlandverklaring.


In welke landen heb ik een buitenlandverklaring nodig?

In de meeste gangbare vakantielanden heeft u geen buitenlandverklaring nodig. Dit geldt wťl voor de volgende landen:

AlbaniŽ, Bulgarije, BosniŽ-Herzegovina, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, IsraŽl, KroatiŽ, Letland, Litouwen, MacedoniŽ, Marokko, MoldaviŽ, OekraÔne, Polen, RoemeniŽ, ServiŽ, SloveniŽ, Slowakije, TsjechiŽ, TunesiŽ, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland, Wit-Rusland.

 

Extra aandacht voor Marokko, Turkije, TunesiŽ en OekraÔne

Voor deze landen heeft u een speciale buitenlandverklaring nodig. U moet hiervoor zelf met de verklaring nog naar het consulaat of de ambassade van het desbetreffende land om deze te laten accorderen. 


Moet ik de groene kaart ook bij me hebben in het buitenland?

Ook hier geldt dat dit in de meeste EU-landen niet verplicht is. Wij raden echter aan om ook in deze landen de groene kaart wťl mee te nemen. Komt u in een vervelende situatie terecht, dan kan de afhandeling van bijvoorbeeld schade of een ongeval mogelijk langer duren, als u de kaart niet kunt tonen. 

Tip: maak met uw telefoon ook een foto van de groene kaart.


In deze landen bent u verplicht de groene kaart bij u te hebben:

AlbaniŽ, BosniŽ-Herzegovina, IsraŽl, Iran, Marokko, MoldaviŽ, Montenegro, OekraÔne, Rusland, ServiŽ, TunesiŽ, Turkije, MacedoniŽ, Wit-Rusland.


Wij hebben nodig:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
Bytes: 0/0
Tijd: 00:00:00