Zorgeloos op reis

Buitenlandverklaring

Met een buitenlandverklaring kan je aantonen dat je toestemming van Hiltermann Lease hebt om met de auto in het buitenland te rijden. 

header image

Wat is een buitenlandverklaring?

Met een buitenlandverklaring kan je aantonen dat je toestemming van Hiltermann Lease hebt om met de auto in het buitenland te rijden. Jouw leaseauto staat bij operationele lease immers niet op jouw naam. De kosten van een door de Kamer van Koophandel geverifieerde Buitenlandverklaring zijn circa € 30,40 excl. btw

In welke landen heb ik een buitenlandverklaring nodig?

In de meeste gangbare vakantielanden is er geen buitenlandverklaring nodig. Dit geldt wél voor de volgende landen:


Albanië, Bulgarije, Bosnië-Herzegovina, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Israël, Kroatië, Letland, Litouwen, Macedonië, Marokko, Moldavië, Oekraïne, Polen, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland, Wit-Rusland.

Extra aandacht voor Marokko, Turkije, Tunesië en Oekraïne

Voor deze landen is er een speciale buitenlandverklaring nodig. Deze dien je te laten legaliseren met een apostille. Dat is een sticker of stempel die alleen wordt afgegeven door een rechtbank. Het is belangrijk dat je dit tijdig regelt. Lees hier meer over deze regelgeving.

Moet ik het verzekeringsbewijs ook bij me hebben in het buitenland?

Ook hier geldt dat dit in de meeste EU-landen niet verplicht is. Wij raden echter wel aan om ook in deze landen het verzekeringsbewijs mee te nemen. Kom je in een vervelende situatie terecht, dan kan de afhandeling van bijvoorbeeld schade, pech of een ongeval mogelijk langer duren, als je de kaart niet kunt tonen. 

In deze landen ben je verplicht het verzekeringsbewijs bij je te hebben:

Albanië, Bosnië-Herzegovina, Israël, Iran, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland, Servië, Tunesië, Turkije, Macedonië, Wit-Rusland.

Tip: maak met je telefoon ook een foto van het verzekeringsbewijs.

Veelgestelde vragen

We denken graag met je mee

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Waarom plan je geen gratis adviesgesprek met een van onze accountmanagers?