Blog

Drie redenen om shortlease te kiezen

Langlopende arbeidscontracten horen steeds meer tot het verleden. Overweeg daarom ook eens om je leaseovereenkomsten te verkorten.

header image

Hoe verandert jouw wereld?

De wereld verandert snel. Van bedrijven wordt verwacht dat ze snel op deze veranderingen kunnen inspelen. Dit zorgt ervoor dat flexibiliteit steeds meer wordt gezien als de norm. Hetzelfde geldt voor mobiliteit. Bedrijven willen graag de beschikking over een auto hebben, zonder te weten dat ze hem volgend jaar ook nodig hebben. In dit geval heb je de keuze tussen huren of gebruik maken van shortlease.                      

Wat is shortlease

Shortlease geeft bedrijven een unieke combinatie van vrijheid en flexibiliteit, die je niet vindt bij andere vormen van lease. Het is de perfecte oplossing voor het vergroten van het wagenpark, zonder je vast te leggen aan langdurige overeenkomsten. Denk bijvoorbeeld aan het inhuren van tijdelijke werknemers die je graag een auto wil aanbieden. 

employee image

Nieuwsgierig naar onze auto's?

Bekijk aanbod

Drie redenen om te kiezen voor shortlease

1. Je hebt een wisselende vraag naar mobiliteit. Denk aan bedrijven die zich bezighouden met seizoensgebonden projecten. Ook kan het zijn dat er ineens veel mensen worden aangenomen met tijdelijke contracten. Op deze manier kun je het financiële risico zoveel mogelijk beperken.

2. Je snel een auto nodig hebt en niet te lang wil wachten op de levering. 

3. Je een duurzame keuze wil maken. Bij shortlease wordt een auto gebruikt, zonder deze te bezitten. Hierdoor hoeven er minder auto's te worden geproduceerd, wat bijdraagt aan een vermindering van de uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen.

De voordelen

Shortlease is een soort tussenkomst tussen huren en leasen. Bij shortlease gaat het vaak om een overeenkomst tussen één en twaalf maanden, de looptijd is korter. Bij andere leasevormen leggen ondernemers zich vaak vast aan overeenkomsten van vier tot vijf jaar. 

Auto’s zijn snel leverbaar. Er is sprake van een ruime voorraad. Je bent niet aangewezen op één specifiek merk of model. In de huidige markt duurt het bij het bestellen van een nieuwe auto soms wel een jaar voordat deze wordt geleverd.

Geen zorgen over onverwachte kosten. Denk aan verzekeringen, onderhoud, reparaties en het vervangen van banden. Alles zit inbegrepen in een vaste, maandelijkse prijs. 

De flexibiliteit in het wagenpark. Shortlease is al na een korte periode op te zeggen.

Een shortlease wagen is geen eigendom en komt dus niet op de balans. 

Het is fiscaal aantrekkelijk. De kosten van shortlease wordt gezien als zakelijke uitgave. Deze kun je aftrekken van het belastbare inkomen.

Vanaf 3 weken is shortlease vaak al voordeliger dan een auto huren. 

Wil je persoonlijk advies over shortlease?

Nieuws en blogs

Meer actualiteiten of inspiratie?

Bekijk alle artikelen