Persbericht vrijdag 8 oktober 2019:

Overname Hiltermann Lease Groep door Funds Advised By Elliott Advisors


Hiltermann Lease Groep heeft op vrijdag 18 oktober de overname afgerond van een meerderheid van haar aandelen door Funds Advised By Elliott Advisors. Oprichter en grootste verkopende aandeelhouder Boudewijn Hiltermann blijft als substantiėle minderheidsaandeelhouder betrokken.

Hiltermann Lease Groep heeft de afgelopen jaren een succesvolle strategie gevolgd, resulterend in een sterke groei en solide financiėle resultaten. Met de nieuwe partner Elliott, die deze strategie ondersteunt en bovendien veel ervaring en middelen inbrengt, verwacht Hiltermann Lease Groep de huidige groeistrategie voort te zetten en zelfs te versnellen.


Michel Akerboom blijft aan als directeur van Hiltermann Lease Groep en kijkt uit naar de mogelijkheden die de samenwerking met Elliott meebrengt. “Ik ben erg blij dat Elliott onze nieuwe, sterke partner en aandeelhouder is. Elliott biedt ons de middelen en kennis om de volgende groeifase van ons bedrijf in te gaan. Zij ondersteunen ons om de toonaangevende, onafhankelijke leasepartner voor MKB-bedrijven in Nederland te worden, waarbij maatwerk en de beste service centraal staan.”


Over Hiltermann Lease Groep
Hiltermann Lease Groep is een bank- en merkonafhankelijke leasemaatschappij voor zowel auto's als bedrijfsmiddelen, die zich richt op het MKB en zelfstandigen in Nederland. De huidige portefeuille omvat ruim 35.000 contracten, waarmee Hiltermann Lease Groep tot de top tien van Nederlandse autoleasemaatschappijen behoort. Hiltermann Lease Groep is opgericht in 2004 en is gevestigd in Hoofddorp.


Over Elliott
Elliott Management Corporation beheert twee multi-strategie beleggingsfondsen, met een gezamenlijk beheerd vermogen van ruim 38 miljard dollar. Het vlaggenschip Elliott Associates, L.P. werd opgericht in 1977 en is daarmee een van de oudste fondsen in zijn soort onder continu beheer. De beleggers van de Elliott-fondsen zijn onder meer pensioenfondsen, staatsinvesteringsfondsen, beleggingsfondsen en eigen werknemers. Elliott Advisors (UK) Limited is een dochteronderneming van Elliott Management Corporation.


Adviseurs
Namens Hiltermann Lease Groep trad AXECO Corporate Finance op als financieel adviseur en Houthoff als juridisch adviseur. DLA Piper en EY traden op als adviseurs van Elliott.