Persbericht vrijdag 12 juni 2020:

Hiltermann Lease realiseert groei in uitdagende periode


Volledig tegen de economische ontwikkelingen in, is Hiltermann Lease Groep hard onderweg om de gestelde groeidoelstellingen te behalen in het tweede kwartaal van 2020. Begin juni doorbrak het lease- en financieringsbedrijf in Hoofddorp de grens van 40.000 contracten. En dat terwijl ook de automotive sector in de Corona-crisis hard geraakt wordt.

“De basis van die resultaten ligt in de relatie met onze klanten”, stelt directeur Michel Akerboom. “Wij hebben er vanaf februari meteen vol op ingezet om met onze klanten in gesprek te gaan. Op dat moment was nog niet duidelijk hoe fors de maatschappelijke en economische impact van Covid-19 zou worden, maar het was duidelijk dát er storm op komst was.”


Strategisch koos Hiltermann Lease Groep duidelijk voor de lijn ‘samen door de crisis’, wat in de praktijk een stevige uitdaging bleek. “Het heeft weinig zin om bij een klant die niet kan betalen of zelfs failliet dreigt te gaan, je hakken in het zand te zetten. We hebben er dus vooral alles aan gedaan om die relaties de hand te reiken. Een contractaanpassing of deels uitstel van betaling om zo de lasten van een bedrijf tijdelijk te verlichten. Het einde van de crisis is helaas nog lang niet in zicht, maar gelukkig hebben steeds meer sectoren weer de mogelijkheid om omzet te genereren, waardoor rekeningen weer betaald kunnen worden. Uiteraard moeten wij zelf ook aan onze verplichtingen blijven voldoen, dus de financiële speelruimte voor ons is ook niet oneindig.”


Hiltermann Lease Groep bleef de afgelopen maanden doorlopend nieuwe orders schrijven. Enerzijds zijn dit investeringen die de klant liever even niet uit eigen kapitaal financierde, anderzijds is via sale en leaseback de portefeuille bij bestaande relaties uitgebouwd. Ook is een deel van de reguliere contractduur in samenspraak met klanten verlengd, om zo even rust voor de klant te creëren. Wat minder zichtbaar zijn de contracten die níet verloren zijn gegaan, door met name ‘kleine zelfstandigen’ op weg te helpen op de route naar overheidssteun.


Komt Hiltermann Lease Groep daarmee straks als een winnaar uit deze crisis? “Nee, zeker niet”, stelt Akerboom. “De impact die Corona op ons én onze klanten heeft, is daarvoor veel te heftig. Maar deze groeicijfers onderstrepen wel dat we de juiste weg volgen. We willen er samen met al onze klanten zo goed mogelijk uitkomen. Ik ben er wel van overtuigd dat we daarmee relaties smeden die nog heel lang mee gaan.”