Persbericht vrijdag 28 augustus 2020:

Hiltermann Lease Groep schrijft stevige halfjaarcijfers


Hiltermann Lease Groep heeft in het eerste half jaar van 2020 een groei van 12% gerealiseerd. Cijfers die tijdens de corona-hausse voorbehouden leken aan grootgrutters en bouwmarkten. “Dit bevestigt eens te meer de gezonde basis die hier in Hoofddorp ligt om ook in de toekomst verder te groeien”, aldus algemeen directeur Michel Akerboom.

Opvallend is bovendien dat de groei gelijk verdeeld is over beide kwartalen. Waar de impact van ’corona’ economisch eigenlijk pas in het tweede kwartaal zichtbaar werd, schrijft Hiltermann Lease twee keer op rij een plus van 6% in de boeken. Het lease- en financieringsbedrijf heeft daarmee tevens de grens van 40.000 contracten doorbroken.


De gerealiseerde omzet van kwam in het eerste half jaar van 2020 uit op 97 miljoen euro, 20% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst kwam daarbij uit op 7,8 miljoen euro. De groeicijfers resulteren er bovendien in dat de balans van Hiltermann Lease Groep gestegen is tot ruim 570 miljoen euro. “De verwachting is dat zowel de groei als het resultaat ook in het tweede halfjaar van 2020 positief zullen zijn”, vult Akerboom aan. 


Hiltermann Lease vond vorig jaar in Elliott Advisors al een nieuwe aandeelhouder die nadrukkelijk ondersteuning biedt in het uitrollen van de verder groeistrategie. Inmiddels is er met Susan Wan ook een nieuwe, ervaren CFO aangetrokken. Zij keert daarmee terug in de leasebranche, na een eerder lang dienstverband bij Leaseplan.

“We hebben inmiddels een dusdanige omvang dat het aanpassen van de kapitaalpositie logisch én efficiënt is. De nadruk zal hierbij liggen op het optimaliseren van de structuur en diversificatie van de financieringsbasis van Hiltermann Lease”, licht Wan toe.


 

Terug naar Overzicht