Thuiswerken: houdt u ook uw leaseauto in vorm?

De afgelopen maanden is het autoverkeer aanzienlijk afgenomen. Sommige auto’s hebben zelfs helemaal geen kilometers meer gemaakt en dit kan gevolgen hebben voor allerlei onderdelen van de auto. Om straks weer zonder problemen de weg op te gaan, geven wij u graag een aantal tips.


1. Maak regelmatig een rit met uw auto

Een langdurige stilstand kan ervoor zorgen dat uw accu leeg raakt. De auto start dan niet of het startstop-systeem is niet beschikbaar. Dit probleem is makkelijk te voorkomen door elke 2 weken even een ritje te maken van ongeveer 30 minuten. Zo laadt u uw accu weer helemaal op.


2. Houd uw auto schoon

Dit geldt voor zowel de binnen- als buitenkant. Vogelpoep en hars van bomen trekken na een tijdje in de lak van de auto. Dit zou zonde zijn, want het is gemakkelijk te verwijderen met wat water en zeep.

Ook binnen kan er veel gebeuren tijdens het stilstaan van uw auto. In buizen van de airco kunnen schimmels en bacteriën vrij hun werk gaan en dit zorgt voor onaangename luchtjes. Als u toch het hierboven genoemde ritje maakt, blaas dan meteen de airco goed door om deze nare luchtjes te voorkomen.


3. Controleer uw bandenspanning

Check regelmatig de bandenspanning voordat u de weg opgaat. Iedere band loopt namelijk vanzelf langzaam leeg. Dit is niet alleen slecht voor de band zelf, maar ook voor uw grip én het milieu.


4. Denk aan de houdbaarheid van uw benzine

Onlangs zijn we overgestapt van E5 naar E10 benzine. Hiermee is er een nadeel aan het licht gekomen en dat is dat E10 minder lang houdbaar is. Bij stilstand van een half jaar of langer kan de brandstof verouderen. Dit is slecht voor de brandstoftank en de motor.


Staat uw auto stil? Tank dan E5 bij. Ook is het aan te raden uw auto met volle tank te parkeren. Zo is er geen ruimte voor lucht (en vocht) om in de tank te condenseren.

5. Geluid met remmen

Mocht u na lange tijd weer gaan rijden, dan kunt u rare geluiden horen bij het remmen. Bij stilstand vormt zich roest op de remschijven en -trommels. In principe kunnen deze geluiden geen kwaad en zal dit na een aantal ritten afnemen. Mocht dit niet zo zijn, maak dan een afspraak bij de garage om dit even te laten checken.


Als u nog vragen heeft over uw stilstaande voertuig of over uw minder gereden kilometers kunt u terecht bij onderhoud@hiltermannlease.nl of 088 554 3930