Inzet EV’s verdubbelt in 2019

De elektrische auto zit stevig in de lift. U ziet dit zelf vermoedelijk ook als u op de weg eens om u heen kijkt. De halfjaarcijfers van Hiltermann Lease bevestigen dit: de inzet van EV’s is in de eerste zes maanden van dit jaar al met 50% gestegen in vergelijking met 2018. En dat terwijl het jaar rustig begon na de inzetpiek in december, vanwege de verhoogde bijtelling op duurdere modellen vanaf 1 januari 2019. De vraag is dan ook niet óf het groeicijfer dit jaar naar 100% schiet, maar alleen wanneer dit gebeurt.


“Eerdere hardlopers als de Model S en X van Tesla, zien we vanwege die bijtellingsverandering nauwelijks nog terug in 2019. Waar mogelijk zijn die auto’s al in 2018 ingezet”, verklaart John Kemker, hoofd inkoop bij Hiltermann Lease. “De grote groei komt volledig voor rekening van de modellen onder de €50.000,-. De grote uitschieters hierbij zijn de Tesla Model 3 en de Hyundai Kona Electric.”


John Kemker voorziet dat Hiltermann Lease het aantal ingezette EV’s dit jaar minimaal zal verdubbelen. “Als ik het aantal in bestelling staande EV’s nu vast mee tel, dan is die verdubbeling al bijna gerealiseerd. Ik verwacht dat die trend ook in 2020 door getrokken wordt, zeker met de komst van de elektrische uitvoeringen van populaire modellen als de Peugeot 208, Opel Corsa, DS3 en de lancering van de Volkswagen ID.3.”


Aanbod EV's