De Renault Zoë zoeft prima door de stormwind

“Ik was erg nieuwsgierig naar de Zoë omdat de één er heel enthousiast over is en de ander het juist helemaal niets vindt. Ne een vol weekend achter het stuur, behoor ik tot de eerste groep. Mits ik alleen in de stad hoef te rijden”, lacht Vincent van Saase, Teammanager Kredietacceptatie bij Hiltermann Lease.

Ibiza diesel
“In het verleden heb ik vanwege de grote afstanden die ik jaarlijks rijd, vooral in diesels gereden. Na onder meer een Skoda, Peugeot en Volvo, rijd ik nu in een stationversie van de Seat Ibiza. Een hele andere auto dan de Renault Zoë, die ik vooral als gezinsauto ingezet heb. Ik heb supermarkt en bouwmarkt bezocht en veel kilometers gemaakt met vrouw en kinderen aan boord, waarvan één nog in een kinderstoel.

Bose
Vanwege zijn compacte looks, verraste de binnenruimte mij in positieve zin. Deze Renault Zoë was ook nog eens erg compleet uitgerust, wat natuurlijk prettig rijden is. De Bose-installatie is helaas niet standaard, maar wat een geweldig geluid!
Naast lane assist, climate control, verstelbaar stuur en lederen afwerking, vallen ook de vele USB-punten op in de auto. Echt een must met de mobiele eenheid die ik op de achterbank heb. Enig minpuntje is het gebrek aan de zijdelingse steun in de bochten, al hadden álle Franse auto’s die ik heb gereden hier last van.

SUV of oma-auto?
Ik reed met de Renault Zoë voor het eerst in een EV en moest even wennen aan de stilte en snelle acceleratie. In het begin is het leuk om een ‘dikke’ BMW eruit te rijden bij het stoplicht maar al snel zie je dat dan de accu redelijk snel ontlaad. Je schakelt dan al snel over naar je normale rijstijl, waarmee ook het verbruik afneemt. Mijn indruk is dat je van de beloofde 300 kilometer er zeker 225 kunt rijden op één lading.

De topsnelheid van deze Zoë is 145 km/h. In Nederland voldoende, al zullen ook veel mensen hun wenkbrauwen erbij fronsen. Ook is de uitstraling niet per se erg flitsend, mijn vrouw omschreef het treffend als ‘een kruising tussen een SUV en een oma-auto’. Juist vanwege die omvang viel het mij wel enorm mee hoe weinig last ik van zijwind had in een stormig weekend. Ook het weinige windgeruis is zeker een pluspunt van de Zoë.

Conclusie
Al met al is de Renault Zoë een complete auto en zeker ook geschikt als gezinsauto. Rijd u veel lange afstanden, dan zou ik gezien de beperkte actieradius toch naar een ander model uitkijken.”Informatie & Actie
Meer weten over de Renault Zoë?
Bel ons commerciële team via 088 554 3950.

De Renault Zoë komt via deze Actie tijdelijk met €1.000,- gratis accessoires.
Klik verder om zelf een Renault Zoë samen te stellen:


Auto Configurator