Nieuwsbericht dd. 13-05-2018

De nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross mag er zijn.U mag weten, mijn hart maakte wel een sprongetje. De Japanners van Mitsubishi maken niet snel een nieuw model. Maar zie nu hier: de nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross! En hij mag er zijn…!


Stiekem ben ik wel beetje een Mitsubishi-fanaat. Vooral omdat deze voertuigen trouw zijn aan hun eigenaren, ze laten je niet snel in de kou staan. In alle jaren dat ik zelf Mitsubishi rijd (Colt ‘98, Carisma ‘95, Lancer ‘99, Lancer wagon ‘99 en de Spacewagon ‘97), heb ik nog nooit aan de kant van de weg gestaan. Mijn huidige Mitsubishi Spacewagon van 1997 brengt mij nog altijd iedere ochtend trouw naar Hiltermann Lease.


De Mitsubishi Eclipse Cross valt op - zeker in een prachtige kleur rood waarin deze auto ook leverbaar is – en is goed in proporties. Wat echt opvalt, is de achterkant. Daar hebben ze een soort tweede, afgezakte dakspoiler geplaatst zonder echte functie. Hij maakt daarmee de achterruit erg klein, al is het zicht naar achteren gewoon goed.
Wanneer je instapt, kom je in een ruime, overzichtelijke cabine. Goede stoelen en een hoge zit, altijd fijn met in- en uitstappen. Ik voel mij meteen vertrouwd in de Eclipse en zie mij er wel in rijden, mits uitgevoerd met trekhaak. Bij een typische Eclipse-rijder denk ik aan werkmannen en -vrouwen die ook nog wel eens een aanhanger, caravan of trailer moeten trekken.


Eenmaal gestart, merk je waar Mitsubishi echt goed in is. Een mooi lopende motor en een superfijne automaatbak die je moeiteloos en snel naar de gewenste snelheid brengt. Geen haperingen bij de kick down en net zo soepel de achteruit in. Ook het birdview-systeem werkt feilloos. Met cameraatjes in onder meer de zijspiegels, zie je op de display perfect waar je allemaal langs stuurt.


Ik heb bij Hiltermann Lease al in veel auto’s gereden, maar privé rijd ik dus een oldy. Dan zijn alle moderne, technische functies die heden ten dage niet meer weg te denken zijn toch wel weer een fijne verwennerij. Denk aan: airco, cruise control, achteruitrijcamera, een media systeem met bluetooth en carkit.
Oh, maar waar is die navigatie? Gewoon een druk op de knop en dan kan je je adres invullen, toch? Neen, die zit er niet op. Dit kan wel via je telefoon, met Apple én Android. Ik moest daar even aan wennen, maar eigenlijk is ook dat kinderspel en ik werd al gauw de juiste kant op genavigeerd.


Al met al heb ik een heerlijk weekend gehad met de Mitsubishi Eclipse Cross. Ik heb veel kilometers gemaakt, vooral op kleine stukjes. De tank ging hierbij harder leeg dan ik verwacht had, maar verder mag deze nieuwe Japanner er dus zeker zijn!


Meer weten over de Mitsubishi Eclipse Cross? Joyce van der Kamp vertelt er graag meer over, bel haar gerust via 088 554 3938.Nieuwsbericht dd. 24-04-2018

Onderhoudsprijs Q1 naar Cluistra Nieuwegein


De beste garageservice is in het eerste kwartaal van 2018 geleverd door het team van Cluistra in Nieuwegein. Althans, volgens de berijders van Hiltermann Lease, die het onderhoud bij deze Hyundai/Mazda-dealer gemiddeld met een 8,5 beoordeelden. “Fijn om te horen. Wij gaan er wel vanuit dat we goede service bieden, maar het is natuurlijk erg prettig om dit van buitenaf een keer bevestigd te krijgen”, aldus directeur Jan Cluistra.


Hij is samen met zijn broer Gert al 36 jaar als Hyundai-dealer actief en samen hebben ze de status van het Koreaanse merk in die periode zeker zien veranderen. “Als er vroeger iets mis was, straalde dat meteen op het hele merk af. Terwijl het bij een Duitse auto altijd net aan die ene auto lag. Door enorm op kwaliteit én op service in te zetten, is dat absoluut veranderd”, weet Gert.


“Op de kwaliteit van een auto hebben wij natuurlijk weinig invloed, maar op de service des te meer. Het is bij ons dan ook onbestaanbaar dat iemand de showroom bezoekt en ongezien weer weg gaat”, vult Jan Cluistra aan. In die showroom wordt sinds enkele jaren ook Mazda gevoerd en daarnaast heeft Cluistra inmiddels succesvol een 2e vestiging in Veenendaal.


Dat de overwinning naar een Hyundai-dealer zou gaan, was ook voor Ruud van der Star geen volstrekte verrassing. Hij is bij Hiltermann Lease eindverantwoordelijk voor onderhoud.  “Wat Gert al aangeeft, zien wij natuurlijk ook. Zowel op kwaliteit als aftersales hebben meerdere Aziatische merken een enorme sprong gemaakt. Dit soort rapportcijfers worden dan eerder de standaard, in plaats van de uitzondering.”

Het laatste nieuws