Financial lease voor materieel

Jouw partner voor financial lease

Met financial lease voor equipment betaal je een vast bedrag per maand aan rente en aflossing. Omdat je zelf economisch eigenaar bent, profiteer je van belastingvoordelen zoals investeringsaftrek. 

Bekijk de leasevormen
Heftruck in magazijn

Voordelen van finanial lease

icon

Direct economisch eigenaar

Na de afloop van het leasecontract ben je ook juridisch eigenaar. 

icon

Belastingvoordeel

Je profiteert mogelijk van financiële voordelen zoals belastingaftrek.

icon

Vast termijnbedrag, vaste rente

Je weet precies waar je de komende maanden aan toe bent.

Wat is financial lease?

Financial lease is een lening waarmee je materieel kunt aanschaffen, zonder dit direct volledig te betalen. Omdat het bedrijfsmiddel, net als een huis bij een hypotheek, als onderpand dient, is Hiltermann juridisch eigenaar. Je bent wel direct zelf economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel en deze staat ook op je balans. Na je leaseperiode, word je ook juridisch eigenaar van het bedrijfsmiddel.


Investeren zonder werkkapitaal in te leveren

Financial lease is vooral voor ondernemers en zelfstandigen een interessante financieringsvorm. Je kunt met financial lease namelijk investeren in materieel zoals een vrachtwagen, laptops of medische apparatuur zonder dat dit ten koste gaat van je liquiditeit en werkkapitaal.

Verschil financial lease en operational lease

Het grootste verschil tussen financial lease en operational lease, is dat je met financial lease direct economisch eigenaar bent van het bedrijfsmiddel. Met operational lease is dit niet het geval. Operational lease kun je vergelijken met huur. Je betaalt een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij voor het gebruik van je materieel, inclusief alle bijkomende kosten. Met financial lease ben je zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van de verzekering en voor bijvoorbeeld onderhoud aan je materieel.

Lager maandbedrag door slottermijn

Een slottermijn is een restantbetaling aan het eind van je leaseovereenkomst die maximaal gelijk is aan de vooraf ingeschatte restwaarde van het bedrijfsmiddel. Door te kiezen voor een slottermijn in je leasecontract, valt je maandbedrag lager uit.

employee image

Liever advies van onze adviseur?

Ervaringen van klanten

Elke situatie is anders en vraagt om een eigen, ideale aanpak. Ontdek in de cases van andere ondernemers en klanten hoe financial lease heeft geholpen hun ambities waar te maken.

Klant verhalen foto customer image
Daaf Vunderink | Equipment 4 U
“De groei van mijn bedrijf komt ook door de op maat gemaakte financial leaseovereenkomsten van Hiltermann”

Hiltermann Lease calculator

Bereken hier jouw leasetarief


Nieuws en blogs

Meer actualiteit en inspiratie?

Bekijk alle artikelen

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen

We denken graag met je mee

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Waarom plan je geen gratis adviesgesprek met een van onze accountmanagers?