Bespaar op je kosten

Kun je goedkoop een auto leasen?

Een auto leasen levert je heel wat voordelen op. Zo hoef je niet gelijk een groot aankoopbedrag neer te leggen. Daardoor houd je geld over om andere investeringen in je bedrijf te doen. Ontdek de voordelen van occasion lease.

header image

Het voordeel van leasen

In de basis is het al goedkoop om een auto te leasen. Je betaalt immers geen groot bedrag in één keer. Het geld dat je overhoudt kun je investeren in je bedrijf, waardoor je op andere plekken in één keer een hoger rendement haalt. Of je gebruikt je financiële middelen om een aanbetaling te doen op drie auto’s die je leaset. Zo druk je de maandlasten, maar heb je in één keer drie auto’s om met je bedrijf te groeien.

Bij financial lease ben je gelijk de economische eigenaar van de auto. Daarmee kun je de auto direct op de balans van je bedrijf zetten en zo profiteren van de verschillende aftrek- en afschrijvingskosten. Wanneer je aan het einde van de leaseperiode ook de slottermijn aflost, ben je ook de juridische eigenaar van de auto. 

5 auto’s die je goedkoop kunt leasen

Ons aanbod goedkope auto’s om te leasen verandert telkens. Het actuele lease aanbod vind je hier. Om je alvast een idee te geven van wat er mogelijk is, zetten we vijf nieuwe auto’s voor je op een rij.

Toyota Aygo X

Vanaf € 323

Wil je een nieuwe goedkope auto om te leasen? Met de Toyota Aygo X heb je een kleine en compacte auto. Met een lengte van 3,7 meter is hij klein. Hoewel de auto klein is, is het uiterlijk stoer. Door zijn grille en het lijnenspel heeft de auto wel iets weg van een compacte SUV. Daarmee is het een goed visitekaartje voor je bedrijf.

Doordat de Toyota Aygo X gloednieuw is, heb je de aankomende jaren geen APK-keuring om rekening mee te houden. De afschrijvingskosten zijn wel hoog, die je dan weer makkelijk bij de belastingdienst kan opgeven. De auto heeft een verbruik van 1 op 17 en qua wegenbelasting betaal je met de auto zo’n € 80 per kwartaal. De motor heeft een vermogen van 72 pk.

Vind jouw Toyota Aygo X hier.

Kia Picanto

Vanaf € 331

Kia staat er om bekend om erg lang garantie te geven op hun auto’s. Bij de Kia Picanto heb je zo een auto die goedkoop is om te leasen en laag in onderhoud is. Mocht er toch iets met de auto gebeuren, dan is de kans groot dat die onder de garantie valt. Dat is mooi meegenomen! Met een lengte van minder dan 3,6 meter is dit echt een super compacte auto.

Dat zien we ook terug in het verbruik. De motor heeft een vermogen van 67 pk. Dat is erg licht en daardoor heb je een gemiddeld verbruik van 1 op 17. Ondanks dat de auto klein is, heb je nog een ruime kofferbak met een inhoud van 255 liter. Zo kun je altijd de spullen meenemen naar werk of naar klanten.

Vind jouw Kia Picanto hier.

Fiat Panda

Vanaf € 368

Een nieuwe Fiat Panda is ook een goedkope auto om te leasen. Dit model is voorzien van een 70 pk motor. Het gaat om een zogenaamde mild hybride motor. Tijdens het rijden wordt de energie die vrijkomt door te remmen opgeslagen in de kleine batterij. Daarmee wordt bijvoorbeeld de airco of het touchscreen gevoed. Daarmee bespaar je brandstof.

Hierdoor heeft de Fiat Panda een gemiddeld verbruik van 1 op 19. Zijn gewicht is laag. Daardoor hoef je bij dit model ook minder wegenbelasting te betalen. Ga uit van een bedrag van zo’n € 100 per kwartaal. De auto is modern en ondersteunt zodoende Apple Carplay en Android Auto. Zo maak je via je smartphone gebruik van verschillende apps.

Vind jouw Fiat Panda hier.

Nissan Micra

Vanaf € 433

Met de Nissan Micra zitten we qua prijs iets hoger, maar we spreken alsnog van een goedkope auto om te leasen. De auto heeft met een 92 pk motor net iets meer kracht dan de andere auto’s. Daardoor trek je sneller op. De Nissan Micra is een slag groter. Met een lengte van bijna 4 meter zit je net iets ruimer. Collega’s stappen zo graag in om samen met je naar een klant te rijden.


De Nissan Micra rijdt alsnog zuinig. Ga uit van een verbruik van 1 op 16. De wegenbelasting is door de extra lengte en gewicht iets hoger. Maar met een bedrag van zo’n € 130 per kwartaal ben je alsnog niet veel kwijt. De auto heeft een groot touchscreen, waardoor je via de navigatie makkelijk op de plaats van bestemming komt.

Vind jouw Nissan Micra hier.

Volkswagen T-Cross

Vanaf € 566

De laatste goedkope auto om te leasen ligt qua prijs iets hoger. Maar de Volkswagen T-Cross is dan ook van een iets ander niveau. Deze compacte SUV wordt sinds 2018 gemaakt en heeft een lengte van 4,1 meter. De motor heeft een vermogen van 110 pk. Daarmee trek je je binnen 11 seconden op van 0 naar 100 kilometer per uur.

Ondanks de extra kracht is de Volkswagen T-Cross dankzij verschillende moderne technieken behoorlijk zuinig. Ga bij deze compacte SUV uit van een verbruik van 1 op 16. De auto heeft een grote kofferbak met een inhoud van 455 liter. Daarmee neem je zonder moeite al je spullen mee naar je afspraak.

Vind jouw Volkswagen T-Cross hier.

Daarom leasen bij Hiltermann

Door goedkoop een auto te leasen bespaar je extra op kosten. Leasen bij Hiltermann biedt een aantal extra voordelen. Zo kun je altijd contact met ons opnemen. Voor elke situatie is er een eigen, ideale aanpak. We denken graag met je mee en helpen je snel met de financiering om de auto te leasen. Nog meer besparen? Zo kun je goedkoop tanken.

employee image

Liever advies van onze adviseur?

Nieuws en Blogs

Meer actualiteit en inspiratie?

Bekijk alle artikelen