Toyota Corolla Hybrid: “Strak design & strak sturen”

De allereerste Corolla rolde al meer dan 50 jaar geleden bij Toyota van de band. Vanwege een stoffige reputatie sneuvelde de modelnaam in 2006 in veel landen, waaronder Nederland. Ook als ‘Auris’ verkocht de middenklasser prima, maar voor de nieuwste generatie grijpt Toyota ook bij ons weer terug op het oude, vertrouwde ‘Corolla’.


Qua ontwerp heeft Toyota in elk geval een vakkundige uitwijkmanoeuvre gemaakt rond het stempel ‘stoffig’: de Corolla oogt fris, scherp en sportief. En eerlijk is eerlijk, ook de rijprestaties volgen die lijn. Toyota heeft het zwaartepunt van het platform nog wat weten te verlagen, de Corolla stuurt zeer precies en je snijd ‘m met gemak strak door rotonde’s en korte bochten.


We kunnen de sportstand echter ook prima negeren en in Eco-stand de weg op draaien. De Corolla voegt vrijwel geruisloos in en schakelt nauwelijks merkbaar door. Ook het in- en uitschakelen van de electromotor komt in de vervolgkilometers op geen enkel moment storend over.
De Corolla rijdt gewoon prima en heeft daar ook nog eens weinig brandstof voor nodig. De afgelegde testkilometers waren zeker niet allemaal ‘Eco’, maar dorstiger dan 1:18 bleek onze Sports Tourer niet te worden.


Van ‘oude wijn in nieuwe zakken’ is dus zeker geen sprake bij de Toyoya Corolla Hybrid. Wel hebben we een klein verlanglijstje, mochten de Japanners een tussentijdse upgrade plannen. De bergruimte voorin is minimaal en in het dashboard strijden té veel lichtjes in té veel kleuren om aandacht.
De Corolla zakt op één punt echt door het ijs, het infomedia-systeem lijkt samen met de modelnaam meegekomen met een uitvoering van voor 2006. Zet hier een C-klasse-waardig systeem in en niets staat een vliegende start voor nog eens 50 succesjaren Corolla meer in de weg.


Pluspunten:
• Rijd comfortabel en scherp
• Verbruik
• Geslaagd, modern design


Minpunten:
• Multimedia, navigatie
• Dashboard wat onrustig qua licht en functies
• Bergruimte


Meer weten over de Toyota Corolla Hybrid?
Bel ons commerciële team via 088 554 3950.

Klik verder om zelf een Toyota Corolla Hybrid samen te stellen:


Auto Configurator